Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/mikan/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 644
Uvodna konferencija Zaželi faza II – Općina Mikanovci

Uvodna konferencija EU projekta Zaželi faza II „Uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada“ Općine Stari Mikanovci, održana je u petak 30. listopada 2020. godine. Konferencija je održana u skladu sa epidemiološkim mjerama i uz prisustvo minimalnog broja ljudi.

Organizirana je kako bi se predstavio projekt. Petnaest žena će se brinuti za 90 korisnika na području Starih i Novih Mikanovaca. Pomoć uključuje niz aktivnosti kojima će se poboljšati kvaliteta života krajnjih korisnika, kao što je pomoć u održavanju čistoće, dostavi namirnica, pripremi obroka, pomoć u osobnoj higijeni, te psihosocijalna pomoć, dostava lijekova i plaćanje računa.

Ovaj projekt je jako važan ne samo zbog zaposlenih žena koje će tijekom projekta započeti sa edukacijom, koja bi im nakon završetka projekta mogla pomoći u zapošljavanju na sličnim poslovima, nego i zbog krajnjih korisnika. Također, sve zaposlene žene će dobiti bicikle kako bi mogle lakše odlaziti kod korisnika o kojima se skrbe.

Projekt „Uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada“ sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda kroz „Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020“. Ukupna vrijednost projekta je 1.385.950,00 kuna, a traje 18 mjeseci.

Partneri su: Hrvatski zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Vinkovci.

Više o projektu na web stranici zazeli.mikanovci.hr

Skip to content