Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/mikan/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 644
Udruge – Općina Mikanovci

Popis udruga koje djeluju na području Općine Stari Mikanovci:

Udruga žena St.Mikanovci
Udruga umirovljenika “Jelka Cindrić” St.Mikanovci
KUD “Šokadija”
Konjogojska udruga “Griva”
Stočarska udruga “Utvaj”
UHVDDR
Udruga žena Novi Mikanovci
Udruga umirovljenika Novi Mikanovci

UDRUGA ŽENA STARI MIKANOVCI

Godine 2013.-te obilježila je 35-tu obljetnicu svog postojanja i rada. Osnovana je 1978.godine radi okupljanja i uključivanja žena u društveni život kroz humanitarne, sportske i kulturne djelatnosti. Već 35 godina Udruga žena Stari Mikanovci kontinuirano promiče humanitarni rad, radi na zdravstvenoj edukaciji, promiče sportsku rekreaciju, obogaćuje mikanovački društveni život, sudjeluje u organizaciji svih značajnijih događaja, surađuje sa srodnim udrugama, a uz to se članice redovito druže, organiziraju rekreaciju, putovanje i izlete. Neke od humanitarnih akcija: posjet vinkovačkoj Bubamari, Maloj Tereziji, bolesnicima u Nuštru, obiteljima po potrebi…

U Domovinskom ratu, pri osnivanju bolnice, prikupljale su jastuke, pokrivače za bolnicu, ručno prale i peglale bolničko rublje, radile u bolnici, a uz sve to vodile brigu o prognanicima koje su udomile, pekle su kolače za ranjenike i branitelje koje su posjećivale na ratištu. Uz brojne akcije u kojima su se angažirale na uređenju prostora u Osnovnoj školi, Općini, Domu kulture, mjesnom groblju ili zdravstvenoj ambulanti, uredile su prostor u kojem se danas nalaze, a dobile su ga na korištenje za 20-u obljetnicu rada. U društvenom životu Starih Mikanovaca Udruga žena je oduvijek aktivni čimbenik, bilo da je riječ o Danu općine, Šokadijadi, otvaranju škole, tvornice, pokladnom jahanju ili bilo kojem drugom društvenom događanju.

Također i same doprinose društvenoj aktivnosti u mjestu, pa su tako do 1991.godine tradicionalno organizirale maskenbale, te poslije rata doček Nove godine. Povodom Majčinog dana organizirale su humanitarni koncert za bolesnu djecu u St.Mikanovcima “ZA OSMIJEH MAJKE I DJETETA”. Mnoga priznanja i zahvalnice krase prostore Udruge, a posebna priznanja i nagrade dobile su: 2000-te, 2008/ 2009-te od Hrvatskog sportskog saveza u Zagrebu “SPORT ZA SVE” (čije su članice od 1997.godine) za promicanje rekreacije u maloj sredini. Osim sudjelovanja na Festivalu sportske rekreacije žena u Čakovcu, Maloj Subotici, Ivankovu, Palovcu, od 1997., svake godine sudjeluju organizirano na sportskim Ožujskim susretima žena rekreativki, u organizaciji SPORTA ZA SVE,pod pokroviteljstvom Hrvatskog Olimpijskog Odbora. Žene članice shvatile su trend brinuti se o zdravlju, te vježbaju svake srijede, jer samo zdrave, sretne, zdravog duha mogu usrećiti sve oko sebe, obitelj, užu i širu zajednicu, i dakako, biti spremne pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

UDRUGA UMIROVLJENIKA “JELKA CINDRIĆ”

Radno vrijeme udruge: petak od 9 do 11 i nedjelja od 19 do 21 sati
Adresa: Matije Gupca 2/1, Dom kulture

Predsjednik: Stjepan Cindrić
Dopredsjednik: Josip Ćaleta
Tajnik: Eva Konjarević
Blagajnik: Ružica Puljić
Broj aktivnih članova udruge je 237

Izvršni odbor: Nadzorni odbor:
Adam Lošić Emica Nuhanović
Marica Marić Stjepan Čurdinjaković
Katica Kalić Safet Nuhanović
Pavo Smolić
Josip Konjarević

Ciljevi:
Pomoć starim i nemoćnim osobama, međusobna druženja, zdravstvena rehabilitacija, jednodnevni izleti, višednevna putovanja, razne edukacije i sve što će treću dob učiniti ljepšom i bogatijom.

O nama:
Udruga umirovljenika općine Stari Mikanovci je osnovana 1999. godine. Predsjednica udruge od osnutka do 2013. godine je bila gospođa Jelka Cindrić. Nakon njene smrti jednoglasnom odlukom, zbog iznimnog doprinosa osnivanju, radu i razvoju udruge, udruga mijenja ime u gore navedeno. Tradicionalno, od svog osnutka, organiziramo maskenbal. Svake godine odlazimo na more mijenjajući destinacije (Crikvenica, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Pula…). Posjetili smo većinu nacionalnih parkova (Brijuni, Krka, Plitvice, Mljet, Kornati) i parkova prirode. Organizirali smo panoramski let iznad Osijeka. Boravili smo u raznim toplicama (….). Hodočastili smo u sva značajnija svetišta Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Organizirali smo posjet papi Ivanu Pavlu II u Vatikan 1999. godine.

Kava s predsjednikom: u lipnju 2005. godine popili smo kavu s drugim predsjednikom Republike Hrvatske gospodinom Stjepanom Mesićem a u studenom 2011. godine s predsjednikom Ivom Josipovićem. S Udrugom matice umirovljenika Župe Dubrovačke potpisali smo povelju prijateljstva i međusobne suradnje u listopadu 2010. godine nakon višegodišnjeg prijateljstva.

Iako smo pripadnici treće dobi, nismo građani trećeg reda.

Skip to content